Öbyte!

Vägarna är slingriga och smala, den djungelliknande skogen dingnar på bägge sidor om vägen. Vi håller andan när vi möter ett annat fordon. Vi är på väg till hamnen, där vi ska ta båten till nästa ö som är Praslin. Vår tid på Mahe är till ända för denna gång. Nu väntar 5 nätter på Praslin innan det är dags för ytterligare en ö i indiska oceanen. I vänthallen trängs folk för att försöka få biljetter, bara för att mötas av att båten är fullsatt. Vi hämtar ut våra förbokade biljetter och lämnar in vårt bagage och går till båten. Vi får borda 30 min innan avgång. Hade gärna suttit ute men våra biljetter är bara för insidan av båten. Men det är åtminstone luftkonditionering på. Själv är jag åksjuk av mig så jag har förberett mig med tabletter innan vi åkte, vilket var tur. Trots det lugna havet så blev det rätt gungigt ändå, och flertalet passagerare fick sitta med kräkpåsar. 
Väl framme på Praslin lastades bagaget av i markerad ruta som alla trängdes kring för att få som väska så fort som möjligt. 
När vi fått vårt bagage blev vi skjutsade till vårt hotell, tog ca 25 min i en buss som hade sett sina stordagar för många år sedan. Men vi kom i alla fall fram till hotellet.....
Ett pampigt mottagande mötte oss på Hotel Constance Lemuria, med gånggång och svalkande dryck. Vi fick en genomgång av hotellet och blev sedan skjutsad med golfbil till vårt rum.

 
 
 



Kommentarer

Vilken fin sida o vilka fina bilder!

Svar: Tack Emilie, vad kul att du gillar sidan!!
Travelmania

Vad tyckte du om Seychellerna som resmål? Stämde myten om att det bara är par och hoonymooners som åker dit?


Kom ihåg






Trackback