Godmorgon lördag!

 
Trodde inte att det var morgon när jag vaknade, men det var bara mörkret som gjort sitt intrång i vårt avlånga land.
Visst är det mysigt att tända ljus och dricka gott te så här på hösten, men det blir ju så långt och ihållande mörker.
Men nu har ju nedräkningen startat till fullo inför vår resa till Dubai. Resväskorna tas ned från vinden i detta nu och skall packas i helgen. Ser verkligen fram emot sol, värme och tid med familjen. Det blir även en del googlande om Dubai i helgen , en del trädgårdsplanering skall jag också få in. Jag och en kompis har ju börjat en kurs i trädgårdsdesign och vi har fått läxa till nästa gång vi träffas och det är nu till veckan. Ett restaurangbesök, konsert och innebandy klämmer jag också in. Känns som att denna helg är fullspäckad.
Trevlig helg alla!Montmartre!

Att besöka en storstad är ju jätteroligt tycker jag, men det är inte förrän andra besöket som jag kan riktigt få känslan för staden. Första gången har jag i alla fall fullt upp att pricka av alla sevärdheter som "måste" checkas av och man hinner inte riktigt med att insupa stadens atmosfär.
Om man nu har möjlighet att åka tillbaka, så är det lättare att bara "vara" i staden och göra om godbitarna och sedan bara strosa omkring och hitta nya okända pärlor. När tiden finns att titta runt nästa krök eller sitta ned och titta på folk.
Som till exempel när vi besökte Paris för andra gången så valde vi att nästan bara röra oss i Montmartre bara för att vi tycker att den delen är bäst med det Paris vi upplevt.
I Montmartre går allt sin gilla gång, här reser målarna sina staflin, uteserveringarna fylls till bredden där turisterna sitter i timmar och tittar på människor i rörelse, eller bröllopspar som släntrar ut ur kyrkan.
Kön ringlar lång och trappan fylls utanför Sacre Coeur. Delikatesserna dingnar i de små butikerna som ligger i de kullerstensbelagda trånga gatorna upp mot Sacre Coeur. En kopp kaffe och en croissant på trottoaren är nästan en given sak en söndag förmiddag, och den shoppingsugne behöver inte bli besviken.
Montmartre är lite av den bild som jag har av Paris, och det finns säkert många fina stadsdelar jag missat men när man besökt denna så har man definitivt mersmak på både Paris och hela Frankrike.Kichaka Game Lodge

Kichaka Lyxury Game Lodge ligger i den östra kapprovinsen ca en timme utanför Port Elisabeth och därav är detta en malariafri safarilodge.
Lodgen tar barn från 8 år och har endast 10 sviter om vardera 70 kvm i etage,.
Rummen är vackert inredda i naturmaterial med afrikansk touch. Ett stort trädäck utanför vardagsrummet med egen uppvärmd ploung-pool där man kan sitta och njuta av tystnaden. Ett gigantisk badrum med både bad och dusch.
Här råder stillheten och dagarna börjar tidigt med en morgon-gamedrive, för att sedan komma in till en frukost som smakar ljuvligt. Efter det kan man ligga vid poolen, ta en massage eller kanske en tupplur som sedan följs av lunch. Eftermiddagen börjar med afternoon the med diverse goda tilltugg innan det är dags för dagens andra gamedrive. När solen sänker sig över vidderna bjuds det på drinkar i solnedgången. När mörkret sakta sänker sig börjar vi att ta oss tillbaka till lodgen och där möts vi av tända facklor och varma fuktiga handdukar att torka av sig med. En varm dusch och sedan är det dags för middag.
Vid vattenhålet samlas under dagen en del djur för att dricka vatten, har du tur så är det en flodhäst eller en elefant. Å andra sidan gör det inte så mycket om bara tystnaden gör dig sällskap.
Här ingår all-inclusive vilket inkluderar allt i matväg och drycker av alla de sorter. Frukost, lunch, middag och diverse tilltugg och snacks. Allt serveras med omsorg och gudomlig smak.
Gamedrives är av högsta kvalitet och vi hade turen att få Jason som vår ranger. Kunnighet åär deras signum och vi får se precis vad vi hade på listan. Eftersom vi varit på safari året innan fanns leopard och flodhäst på vår lista för dom fick vi aldrig se året innan. Flodhästen såg vi redan på vår första gamedrive. Leoparden trodde vi att vi skulle missa även denna gång. Men Jason sökte varje dag och näst sista driven så fick vi då äntligen se den vackra katt. Sedan är ju det många andra än just Big 5 som är intressanta att se.
Är man ute efter djurliv och rekreation då har man verkligen kommit rätt.
 
Fakta:
Antal rum: 10
Strandläge: Nej
Pool: Ja
Avstånd centrum: 100 km
Restaurang: Ja/All-inclusive