Midsommarfirande i fjällen!

I dag åkte vi hem från midsommarfirande i Lofsdalen. Vi har haft fantastiskt väder hela tiden och till och med temperatur över 20 ° hela tiden. I dag när vi åkte var temperaturen på 26°, och när vi kom hem så var den 15° brrr.
Tre dagar i rad så har jag startat dagen efter frukost med en timmes morgonpromenad i solskenet. Jag hoppas detta kan fortsätta som en bra trend under semestern. Gruset krasar under fötterna och blommorna doftar. Jag stoppar in hörlurar i öronen och lyssnar på Viveca Steens senaste bok och vips har det gått en timme.
Jag vet inte vad det är men det är något alldeles speciellt med svensk sommar. Känner inte ni också så? Är det barndomsminnena som gör sig påmind eller är det bara så att den svenska sommaren är så vacker att den slår i pricip det mesta?? Det är klart att de lyckliga barndomsminnena kommer upp till ytan då dofterna, smakerna och de gröna vackra vyerna breder ut sig och man njuter var minut för att försöka ta in allt det vackra  och lagra det till den långa hösten och vintern. Om sommaren bara kunde vara liiiite längre.
Denna helg har bjudit på gott sällskap, god mat, fiske och till och med årets första dopp (i Sverige).
Det är rätt häftigt att ta en dopp i sjön där snöbeklädda berg huserar i bakgrunden. Det blev dock för mig bara ett par snabbdopp då det var max 15 ° i vattnet. Jag är ju en som egentligen önskar minst 25 °.
På dagens promenad blev jag lite paff av vad jag såg mitt ute i skogen, är det detta som är utedass?!
Lite förundrande dock, då det måste vara lika jobbigt att slänga av den i skogen som att åka till åtevinningen kan man tycka.
En lite mer naturligare varelse stötte jag dock på.
 


 Golf & Maraton!

 
Då min man inte ville fira sin 40-årsdag här hemma, hamnade vi på en weekend i Stockholm. Vi hade inte mer än två dagar så då passade Stockholm perfekt. Min man fick naturligtvis välja aktivitet på sin födelsedag och då hanade vi på Nordea Masters på anrika och vackra Bro Hof för att titta på de duktiga golfarna. Vi följde vinnande Fitzpatrick och Stensson naturligtvis och det var riktigt kul att se dessa stjärnor i verkligheten. Vädret var ju helt magiskt också på fredagen, 28 ° och strålande sol. Det dracks en hel del vatten!!!
Vi intog en utsökt tvårätterslunch på slottet och sedan gick vi ett par ytterligar timmar och insöp den trevliga atmosfären som råder på en golftävling.
Vi åkte sedan vidar för att checka in på hotellet och göra oss i ordning till kvällen. Vi hade valt att ta in på Sheraton dagen till ära. Väl inne i stan och dags att checka in så fick vi veta att rummet inte var klart, så vi fick vänta i baren så länge. Svettiga och lite smått besvikna så var det ändå gott med en iskall öl. Rummet blev klart 16.30 och vi skyndar oss upp för att duscha och njuta av champangen som jag förbeställt. Rummet blev tyvärr en besvikelse och för första gången har jag bett att få byta rum. Rummet var slitet och inrökt och den vackra utsikten över Gamla Stan som utlovats hade bytts mot utsikt över en vägkorsning. Personalen i receptionen ordnade genast ett nytt rum och denna gång var utsikten betydligt bättre och rummet var riktigt fräscht. Så nu var vi på bättre humör. Champangen och jordgubbarna kom så småningom de också. Sedan fick vi snabbduscha för att hinna iväg till restaurangen vi bokat bord på i Gamla Stan.
Lördagen spenderade vi på stan där vi följde min svåger och min mans moster som deltog i Stockholm Maraton. På kvällningen kom lite släktingar till hotellet och skålade för 40-åringen. Därefter intog vi alla en (som vanligt) utsökt middag middag på mysiga Restaurang La Tentazione! Denna Italienare som är vår favorit sedan många år lever var gång upp till våra förväntningar och jag hoppas det inte dröjer alltför länge innan nästa besök. En mycket trevlig helg allt som allt!!Nytt!

Senaste nytt för reseinspiration är nyheter24 som lanserat en resesida nu i juni!
Här kan man få reseinspiration och tips på resor, hotell och upplevelser. Själv har jag snappat upp tips till min resa till Dubai, det blir garanterat test av champangebrunch, och Atlantis är ju ett måste med barn!
Kul också att få ha äran att ligga med med min blogg på deras sida!!