Middagsdags

(null)

Efter en dag fylld av shopping var det dags att byta om till kvällens middag. Vi hade i förväg bokat bord på The Mosselkelder.
Det såg faktiskt inte mycket ut för världen så vi blev lite skeptiska, men som så många gånger förr så kan skenet bedra. Restaurangen visar upp en mycket fin service och tillmötesgår alla önskemål.
Vi började med att ta in ostron till förrätt. Alla i sällskapet hade inte ätit ostron och jag själv endast en gång.
Det är med någon form sv skräckblandad förtjusning och lite nervositet man ger sig på ostron. Denna gång enbart med citron och salt. Ostronen visar sig vara ypperligt goda i smaken och alla var väldigt positiva. Efter följde musslor och gratinerad hummer. (null)

(null)
Några sa att det var den bästa hummern dom ätit.
Att hitta restauranger i Brügge är inget problem, det finns massvis och lägsta nivån är hög.Shopping i Brügge

(null)

Brügges stadskärna är ganska liten och det är gångavstånd till det mesta. Shoppingen visar sig också vara riktigt bra. Här finns allt från choklad, spetsar, marsipan till mode.
Vi hamnade på ett mindre varuhus som  Åhléns ungefär där märken efter märken fanns. Största shoppinggatan heter Steenstraat och här finns allt från HM och Zara till souvenirbutiker och små mysiga inredningsbutiker.
Såklart kan man stanna och fylla på energidepåerna utmed gatorna. Den belgiska våfflan finns i nästan varje hörn och kan avnjutas med allt från avokado till jordgubbar. (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

(null)

I utkanten av centrum ligger väderkvarnarna som också är värt ett besök. Om inte så för att på tillbakavägen göra ett stopp på vad som sägs vara världens äldsta pub. Med Anor från 1515-talet ligger puben Vlissinge på en liten sidogata. Men det var fler som hittat hit och det skulle visa sig att vi inte fick plats. Men vi fick åtminstone titta in.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Händelserikt dag i Brügge!

Att starta dagen med hotellfrukost är lika underbart varje gång. Mätta och belåtna tog vi på oss jackorna och började flanera runt på stan. Det var blåsigt men annars skön temperatur i luften.
Brugge är välbevarat och består av fantastiska vackra hus och byggnader. Vi hoppade på en kanalbåt för att få en känsla av sevärdheter och lära oss lite om staden. (null)

(null)

(null)
Denna delfin består enbart av plastsopor plockat på stränder på Hawaii. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Vår båtförare tipsade oss om en hel del sevärdheter som bör upplevas.
Vi tackade för turen och begav oss till det första tipset. Ölprovning på Bourgogne Des Flanders Brewery. Här får vi en guidning i hur processen och historiken i detta ölbryggeri går till. En trevlig upplevelse som avslutas med att vi sätter vår egen etikett på vår medköpta öl.
(null)
(null)