Semesterplanering

 
 
Jag vill vara  ute i god tid med reseplaneringen. Mestadels för att veta att jag vet att det blir fort bokat och man måste börja om från början, men också för att längta, titta och planera själva resan.
I år har vi varit ganska sen med att boka. Men nu verkar det som att vi har satt semesterplaneringen. 
Vi var egentligen intresserade av att åka tillbaka för tredje gången till Sydafrika men det var vi för sent ute med.
Problemet med att hamna efter är ju att få flygbiljetter. Speciellt om man vill resa bort under jul och nyår.
Då behöver man verkligen vara ute i god tid.
Så vi fick lägga Sydafrika på hyllan ett tag till, och börja se oss om efter annat. Vi kikade lite på Zanzibar i kombo med Tanzania, Botswana och Mauritius. Vi insåg att Mauritius har vi besökt tidigare och gillar det men vi ville se något nytt. Tanzania och Zanzibar stod högt på listan men tyvärr var hotellen rätt fullbokade och vi skulle behöva justera datumen lite. Så då får detta resmål också vänta. Botswana innebar väldigt många flygbyten då vi också här var rätt sent ute. Men då fick vi ett intressant förslag på Madagaskar. Madagaskar låter långt bort, finns på film. Ingen jag känner har varit där. Landet med de konstiga träden och lemurerna, det var ungefär vad jag visste om landet. Det skall bli oerhört spännande (hoppas jag) att stifta bekantskap med landet. 
Men vi börjar med nästa resa som går till Sri Lanka. Resorna som vi planerat är för oss nya resmål och det skall bli spännande att få göra nya bekanskaper med nya delar av världen.
Som sagt vi börjar på Sri Lanka och kommer där att bo i Bentota. På listan över vad vi vill göra där så finns en tågresa till Colombo med, och djuphavsfiske.
 
Nästa resa blir en kortare variant till Brugge några dagar. Också ett intressant resmål som man inte hört talas om så mycket tills det var med i Mästerkocken. Då fick vi tjejer på jobbet upp ögonen för denna stad och gjorde slag i saken och bokade in en weekend.
Sedan är det då äntligen dags för att göra en resa till Oman. Hit har vi haft planer på att åka flera år men inte kommit till skott eftersom det är ett flygbyte att göra för att komma dit. Men nu så får det ändå bli så. Våra goda vänner från Göteborg har pratat mycket varmt om Oman så nu är det upp till bevis.
Så tänkte vi då fira nyår på Madagaskar. Jag vet ännu inte vad vi kan förvänta oss av detta land mer än att det blir en annorlund upplevelse. Här har jag en hel del att ta reda på innan vi åker. Men på listan finns naturligtvis lemurerna, snorkling och fiske, besöka byar och  en hel del annat.
 
 
 Kommentarer

Vilka spännande resmål! Vi har inte varit i något av dessa. Möjligtvis hinner vi med Brugge i sommar när vi ska resa runt med husbilen :)

Svar: Ja det skall verkligen bli spännande!😀Trevlig sommar på er tour!
Travelmania


Kom ihåg


Trackback