Big 5!

Så var det då dags för nya utmaningar, vi styr kosan från Knysna mot Port Elisabeth. Sedan följer vi N2 ytterligare ca en timme till Kichaka Game Lodge där vi skall spendera 3 nätter och förhoppningsvis få se "de 5 stora".
Väl framme blir vi varmt mött av Jason som kommer att vara vår Ranger de följande dagarna. Han kör oss till lodgen, där vi välkomnas med svalkande handdukar och goda drinkar. Vi blir tillfrågade om lunch som tur var då vi inte gjort något lunchstopp på vår 4 h bilresa. De dukar "vårt bord" och vi avnjuter en fantastisk lunch för att sedan gå till vårt rum. Lodgen är inhängnad med elstängsel så vi får gå fritt till vårt rum. Rummet är stort i etage och en stor altan med egen ploungepool och i vackert inrett med mörka träslag.
Vår första gamedrive blir på eftermiddagen kl 16.30. 16.00 serveras afternoontea med tilltugg. Vi packar upp och tar en stund vid poolen innan det är dgs att byta om till vår första gamedrive, vilket skall bli mycket spännande.
Kichaka Gamelodge tillåter barn från 8 år, och här har vi en kille som naturligtvis längtar ut på savannen för att se "The Big 5". Bilarna tar max nio personer och är helt öppna, och eftersom vi är 5 st kommer vi att få åka själva med vår Ranger förutom första gamedriven då ett trevligt par från England åker med sin sista tur idag.
Solen är het och vi packar med oss gott om kallt vatten, som skall räcka under ca 2,5-3 timmar. Temperaturen ligger över trettio grader, men när solen sedan kommer att gå ned så kommer kylan ganska fort så vi packar också med varma fleecetröjor. Vår ranger packar också med varma ponchos utifall det kommer att bli kallt. Vi ger oss ut med solens strålar som står högt på himlen trots den sena eftermiddagen. Vi ser inte tillstymmelse till rörelser av djur, det verkar vara varmt. Plötsligt stannar Jason bilen och backar tillbaka en liten bit, och där nere i en svacka under träden i en grop ligger en stor lejonhanne i skuggan.
Vi fortsätter och efter ett tag får vi syn på några giraffer som betar i träden.
Jason visar sig vara mycket kunnig på sitt område och berättar om djuren men även om träden och övrig fauna. Han frågar också om vi tidigare varit på safari och vad vi sett och inte sett och vad vi har för önskemål. Flodhäst står högt på vår lista såsom gepard, leopard m.m 
Det visar sig att vi har tur idag, vid andra vattenhålet vi besöker befinner sig ett 15-tal flodhästar.
Vi sitter här och tittar på skådespelet tills solen börjar sänka sig på himlen. När vi åker iväg så ger flodhästarna ifrån sig sina segervrål. Vi ger oss tillbaka ut på savannen och Jason stannar till och vi får kliva ut på en bensträckare och en "sundowner" i den vackra solnedgången. Gin o Tonic, vin, öl och läsk dukas fram med en hel del snacks. Oj så god öl har jag aldrig smakat, trots att den skakat runt i ett par timmar.
Efter denna fantastiska eftermiddag beger vi oss tillbaka till lodgen och får en uppfriskande drink. Sedan är det dags att göra oss i ordning inför middagen, trötta och svettiga blir duschen mycket skön. Middagen smakar fantastisk, men sedan är det dags att drömma om nästa gamedrive i den stora sköna sängen. Vi kommer ju att bli väckta 05.00 för att dricka kaffe innan vi skall ut 05.30. Tack och god natt!