Slingrande gränder!

Italien är ett fantastiskt land att besöka och har många många vackra byar och städer. San Remo är mysigt men man får nog säga att denna turistort har haft sina glansdagar för några decennier sedan. Många vackra byggnader som vårt hotell är hårt slitna. Men man kan mycket väl se den troliga jetsetstatus den en gång haft. Känslan när turisterna gled in till hotellen i snygga bilar är inte svår att föreställa sig.
Den mysigaste delen är enligt mig att gå omkring i gamla stan. Här slingrar sig gränderna och trappstegen är många. Strosa runt, ta en kaffe på en piazza eller hitta sådana små fina butiker som denna vinkällare med delikatessdisk.
Man får gaska snabbt ont i vaderna av att gå i alla trappor men det är klart värt att gå omkring och insupa den härliga atmosfären.
Efter en del promenerande börjar vi bli sugen på lunch och vi letar oss ned till hamnen. Det var inte lätt att få ett bord om man inte hade reserverat, men till slut får vi ett. Som många luncher förr väljer jag caprese att äta. Och den smakar ljuvligt till utsikten över alla fina båtar i hamnen. Eftersom det är svårt att få bord så gör vi en reservation på en av restaurangerna till kvällen. Vi har bestämt och för att äta skaldjur. Det får bli en liten siesta på stranden innan middagen.