Manchester, bara Zlatan?


Manchester, hur låter det i era öron? Jag måste erkänna att jag tänker mest på en skitig industristad med anrik fotbolls arena. Nu visade det sig att Zlatan gick till favoritlaget (för mig alltså) United. Därmed kom det på tal för oss att åka till Manchester för att kolla på fotboll och Zlatan över sista april. Som vanligt när man köper biljetter till en match där sevärdheten är 95 % Zlatan får man ju ha en viss riskkalkyl för skador, avstängning m.m. Nu spelar ju United på Old Trafford som i sig är något som åtminstone jag ville uppleva. Mycket riktigt som ni vet så blev Ibra skadad och det tog lite udden av det hela.
Men utan större förväntningar på staden blev vi glatt överraskade av vad Manchester har att erbjuda.
Detta är verkligen inte en skitig industristad som enbart lever för fotbollen. Det visar sig vara en mycket trevlig "liten" storstad med många fina strövområden och trevliga restauranger.
Som vanligt vill vi gärna lära känna staden lite och ger oss ut till fots för att få en liten bild.
Vi bor på Lowry Hotel som är en perfekt utgångspunkt då en gångbro över kanalen tar dig till stadskärnan. 2 min promenad och du är mitt i city. Vi flanerar och förundras över blandningen av hypermoderna fasader och gamla vackra korsvirkeshus. Restauranger och butiker löser av varandra längs gatorna. Så frågar du mig så säger jag, skippa stora shoppinggallerian Trafford Center och stanna kvar i dessa mysiga kvarter.
Gay Village är en trevlig och mycket populär del av staden som är som den låter vänligt inställd till alla förhållanden. Området ligger längs kanalen och kantras av uteserveringar och klubbar. Detta är kanske inte det barnvänligaste delen av staden men trevligt område att strosa i. Men Gay Village gör sig nog mest tillrätta under kvällstid.


Att hitta restauranger är inte ett problem, men att få ett bord utan att boka kan vara ett. Vår första lunch intogs på en trevlig tapasrestaurang. El Gato Negro är en tapasrestaurang i två plan. I gatuplan finns en bar med enklare rätter, och på övre plan ligger själva restaurangen. Här var det svårt att få bord så vi fick ett bord i baren. Vilket visade sig var en succé. Vi tog in flera smårätter som var riktigt goda, och drinkarna var fantastiska. Absolut värt ett besök!

 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback