Man United utan Zlatan!

Okej, vi kom hit för att titta på Zlatan, nu är han skadad och vi vill ju så klart ändå gå på matchen. Det är ju Man United och Engelsk fotboll på Old Trafford så förväntningarna är ändå höga. Lättaste sättet att ta sig till Old Trafford från centrala Manchester är att ta spårvagn metrolink. Mycket prisvärt också. Vi var tidigt ute denna söndagsmorgon, redan kl 09.00 för att vara exakt. Vi hade ju VIP-biljetter med inträde på museet. När vi promenerade från hotellet trodde vi att vi var väldigt tidiga men det visade sig att fler var ute i god tid inför matchen. Vägarna var redan avstängda när vi kom närmare arenan Old Trafford och försäljarna var i full gång. Här såldes sjalar med dagens match: Manchester United-Swansea för 5 pund. Vi köpte såklart en sjal med Zlatan för 7 pund. Megastoren var öppen och vi fick nästan köa för att komma in. Vi insåg att kön ringlade sig lång till kassorna så vi tog snappt en Zlatan-tröja och ställde oss i kö. Det visade sig gå riktigt fort.

 
Som sagt hängde vi vi en bra stund på museet där det bjöds på dryck och lättare förtäring i tre plan. Det blev lite segt att gå omkring alltför länge så vi följde med första släppet ut på en fullsatt läktare. Dagens match mot Swansea blev ingen höjdarmatch alls. Den slutade 1-1 vilken United skall i mina ögon sett vara glad för. Häftigt att uppleva ett fullsatt Old Trafford, men en riktig plattmatch så stadion kom nog tyvärr inte tillsin rätta denna gång. Vad var då Manchester utan Zlatan, ja ganska tråkiga faktiskt. Mycket sägs om Zlatan, men underhållning bjuder han alltid på. Du är saknad Zlatan!!!
Jag har inte varit på jättemånga fotbollsmatcher utomlands. EM och VM är ju speciellt i sig. Men man måste nog uppleva Engelsk fotboll på annat ställe än just här för att kunna jämföra, men att se Zlatan i Paris Saint German var en riktig höjdare faktiskt! Och vilken publik på arenan!
Men nu har jag upplevt Old Trafford, vilket varit en dröm i sig.

Eftersom vi hade sonen med så blev det inte att vi stannade på någon pub efter matchen, vilket annars kan vara en riktig fullträff. Ut ur stadion mot spårvagnarna reagerade vi på hur lugnt och stilla allt gick. Vi tog spårvagnen tillbaka till stan och letade upp en Italiens restaurang som skulle visa sig bli en riktig fullträff.Vi ramlade in på restaurang San Carlo Cicchetti som låg nästan hemma vid hotellet. Här var det fullsatt men den trevliga kyparen bjöd in oss och bad oss vänta 10 min i baren så skulle han ordna ett bord. Vi började med ett glas prosecco i den mysiga baren. Det märktes att det var mycket folk, det var högt tempo på alla servitörer men en fantastisk stämning. Dom skojade med gästerna och gav full uppmärksamhet till alla och snart fanns det bord även till oss. Denna restaurang är en Italiensk variant på tapas. Små delikata rätter att dela på av hög klass. Det blev en sen men riktigt trevlig lunch. Synd att vi morgonen efter skulle åka hem annars har vi gärna gått tillbaka för en middag.
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback