Montmartre!

Att besöka en storstad är ju jätteroligt tycker jag, men det är inte förrän andra besöket som jag kan riktigt få känslan för staden. Första gången har jag i alla fall fullt upp att pricka av alla sevärdheter som "måste" checkas av och man hinner inte riktigt med att insupa stadens atmosfär.
Om man nu har möjlighet att åka tillbaka, så är det lättare att bara "vara" i staden och göra om godbitarna och sedan bara strosa omkring och hitta nya okända pärlor. När tiden finns att titta runt nästa krök eller sitta ned och titta på folk.
Som till exempel när vi besökte Paris för andra gången så valde vi att nästan bara röra oss i Montmartre bara för att vi tycker att den delen är bäst med det Paris vi upplevt.
I Montmartre går allt sin gilla gång, här reser målarna sina staflin, uteserveringarna fylls till bredden där turisterna sitter i timmar och tittar på människor i rörelse, eller bröllopspar som släntrar ut ur kyrkan.
Kön ringlar lång och trappan fylls utanför Sacre Coeur. Delikatesserna dingnar i de små butikerna som ligger i de kullerstensbelagda trånga gatorna upp mot Sacre Coeur. En kopp kaffe och en croissant på trottoaren är nästan en given sak en söndag förmiddag, och den shoppingsugne behöver inte bli besviken.
Montmartre är lite av den bild som jag har av Paris, och det finns säkert många fina stadsdelar jag missat men när man besökt denna så har man definitivt mersmak på både Paris och hela Frankrike.Kommentarer

Kom ihåg


Trackback