Minoa Palace, Kreta

Minoa Palace är ett 5-stjärnigt hotell med strandläge i orten Platanias på Kreta.
Hotellet har två delar som ligger på var sida om huvudgatan i Platanias. Huvudbyggnaden med receptionen på ena sidan och imperialbyggnaden ligger närmast stranden. Bägge hotelldelarna har varsit poolområde, poolbarer samt restauranger. Läget på hotellet är bra, det ligger i slutet av Platanias vid den stora gatan som myllrar av butiker och restauranger. Det tar ca 45 min från flygplatsen.
Hotellet ligger vid den långa stranden som består av sand och grus. Stranden i Platanias känns faktisk som allra bäst här och på hotellets strandremsa ingår solstolar. Strand och poolhandukar ingår givetvis och hämtas och lämnas mellan 10.00-18.00. Personalen i poolbaren tar beställning av dig på stranden och serverar allt från vatten till drinkar och bjuder på tilltugg. Det kan blåsa kraftiga vindar och ibland är det badförbud när vågorna är för höga.
Vi bodde i imperialbyggnaden och hade ett superiorrum med egen pool. Rummet var mycket rymlig och fräscht och modernt inrett. Städningen utfördes exemplariskt och handdukar byttes 2 ggr/dagen. Vatten och chokladbitar lämnades på huvudkudden varje kväll.
Vid huvudbyggnaden ligger det större poolområdet och här finns gott om solstolar. Här finns också lugna platser att sitta och bara ta det lugnt. Här ligger också den stora huvudrestaurangen.
Frukosten erbjuder allt du kan önska och har fina fräscha råvaror såsom färskpressad juice, frukt, grönsaker, charketurier, turkisk yougurt med honung, du kan få ägg i alla former, beställa omelett och amerikanska pannkakor. Bor du i  imperialdelen har du tillgång till strandrestaurangens frukostbuffé, här råder lugnet och du kan lyssna till vågornas brus medan du njuter av din frukost.
Strandrestaurangen är Platanias bästa restaurang. Både till lunch och middag serveras här mycket bra mat. Den Italienska restaurangen vid det stora poolområdet har däremot mycket mer att önska. Vi hade inte all-inclusive men det såg verkligen ut att vara bra. Vi åt någon lunch av buffén och den var varierad och god. Middag rekommenderas i strandrestaurangen med sin fina meny och vackra utsikt.
Hotellet erbjuder många olika aktiviteter som till exempel vattengympa och yoga. Det anordnas även grekisk afton och matlagningskurser och vinprovning. Här finns även ett stort spa med uppvärmd inomhuspool, jacuzzi, bastu och hamam, bordtennis, barklubb m.m
 
Fakta
Antal rum: 254
Pool: 5 st
Strandläge: Ja
Centrum: 100 m
 
Personlig reflektion.
Plus: vackra rum, fantastisk mat i strandrestaurangen.
Minus: Trångt intill det stora poolområdet.Kommentarer

Kom ihåg


Trackback