Kichaka Game Lodge

Kichaka Lyxury Game Lodge ligger i den östra kapprovinsen ca en timme utanför Port Elisabeth och därav är detta en malariafri safarilodge.
Lodgen tar barn från 8 år och har endast 10 sviter om vardera 70 kvm i etage,.
Rummen är vackert inredda i naturmaterial med afrikansk touch. Ett stort trädäck utanför vardagsrummet med egen uppvärmd ploung-pool där man kan sitta och njuta av tystnaden. Ett gigantisk badrum med både bad och dusch.
Här råder stillheten och dagarna börjar tidigt med en morgon-gamedrive, för att sedan komma in till en frukost som smakar ljuvligt. Efter det kan man ligga vid poolen, ta en massage eller kanske en tupplur som sedan följs av lunch. Eftermiddagen börjar med afternoon the med diverse goda tilltugg innan det är dags för dagens andra gamedrive. När solen sänker sig över vidderna bjuds det på drinkar i solnedgången. När mörkret sakta sänker sig börjar vi att ta oss tillbaka till lodgen och där möts vi av tända facklor och varma fuktiga handdukar att torka av sig med. En varm dusch och sedan är det dags för middag.
Vid vattenhålet samlas under dagen en del djur för att dricka vatten, har du tur så är det en flodhäst eller en elefant. Å andra sidan gör det inte så mycket om bara tystnaden gör dig sällskap.
Här ingår all-inclusive vilket inkluderar allt i matväg och drycker av alla de sorter. Frukost, lunch, middag och diverse tilltugg och snacks. Allt serveras med omsorg och gudomlig smak.
Gamedrives är av högsta kvalitet och vi hade turen att få Jason som vår ranger. Kunnighet åär deras signum och vi får se precis vad vi hade på listan. Eftersom vi varit på safari året innan fanns leopard och flodhäst på vår lista för dom fick vi aldrig se året innan. Flodhästen såg vi redan på vår första gamedrive. Leoparden trodde vi att vi skulle missa även denna gång. Men Jason sökte varje dag och näst sista driven så fick vi då äntligen se den vackra katt. Sedan är ju det många andra än just Big 5 som är intressanta att se.
Är man ute efter djurliv och rekreation då har man verkligen kommit rätt.
 
Fakta:
Antal rum: 10
Strandläge: Nej
Pool: Ja
Avstånd centrum: 100 km
Restaurang: Ja/All-inclusiveKommentarer

Wow! Så vackert och kul att se alla djur. :)

Svar: Hej, Christine! Ja det är så häftigt med alla djur, längtar redan tillbaka!
Travelmania


Kom ihåg


Trackback