Garden Route!

Tyvärr strular det lite för oss med utresan vilket gör att vi har tappat två resdagar och när vi landar i Kapstaden så får vi direkt bege oss till biluthyrningen och hämta ut vår bil. Vi lämnar Kapstaden och Taffelberget bakom oss och beger oss mot "the" Garden Route som är en sträcka på 400 km längst med sydkusten och som är mest känd för sina vackra vita stränder. Det beror på vem du frågar om vart Garden Route startar och slutar, men lite generellt så mellan Mossel Bay som ligger ca 40 mil öster om Kapstaden och till Port Elisabeth. Det sägs att detta är något man absolut inte får missa om man besöker Sydafrika. Vi åkte inte här i fjol så nu är det dags. Vi skall idag åka mot kuststaden Knysna (Najsna) där vi skall bo tre nätter. Vi har ca 4-5 timmars bilkörning framför oss, efter ca 16 timmar flygning(=, kanske inte den bästa starten på bilresan. När vi tagit oss ur Kapstaden har vi ett ganska bergigt lanskap runtom oss. När vi når Overberg så förvandlas detta till öppna landskap med vete och fårfarmar.
Vi kommer att åka på N2 hela vägen från Kapstaden och till Port Elisabeth där vi senare skall  lämna vår bil och byta till flyg denna resa. Sträckan från Kapstaden till George är riktigt riktigt tråkig måste jag säga. Däremot fin väg, och enkelt att åka på samma väg hela tiden, det kräver ingen avancerad co-driver, nej rak och fin väg med mycket upp och nedförsbackar. Trafiken är förvånandsvärd liten. Däremot är det inte mycket att se, utan milen segar sig fram. Det känns som en evighet mellan varje skylt och när den väl kommer så har det knappt minskat något, men tiden går. Ett tag känns det som glädjekalkyler med avståndet, har dom mätt fågelvägen, mäter dom i någon annan enhet?? Teorierna haglar(=. Kanske beror dett på att vi kastar oss ut på denna väg direkt efter en lång flygresa, det skulle kanske vara en helt annan upplevelse efter ett par dagar i Kapstaden. Något tips till andra som också skall åka till knysna från Kapstaden är att dela upp denna sträcka med ett stopp i tex Swellendam. När vi når George ändras landskapet och blir mycket frodigare, grönare och vi kommer att åka mer mot kusten, och fler samhällen.
När vi väl når Knysna har det redan hunnit bli mörkt och vi ser inte så mycket alls av staden. Vi skall åka ett par mil till innan vi når vårt hotell strax innan Plettenberg. Vi håller förbrilt ögonen öppna efter skylten med Lairds Lodge i mörkret.
Och äntligen ser vi den, vi svänger ned för en grusväg och plötsligt kommer vi fram till grinden.
Mottagandet är varmt och välkomnande och så fort vi kliver ur bilen känner vi att det var absolut värt detta åkande i intet.
Vi får våra nycklar och middagen erbjuds om ca 20 min, vill vi ha? Som vi längtat, självklart!!
 Efter en utsökt middag så är det tack och godnatt!! Vi passerar den vackert upplysta poolen på väg till rummet. Imorgon är en ny dag och förhoppningsvis är vi rejält utvilade.
 
 
 Kommentarer

Det låter som en tuff bilresa! Hoppas det blir lugnare och bättre snart!


Kom ihåg


Trackback