Ett resmål i skymundan!


Thailand, Turkiet och Spanien dit åker vi svenskar som aldrig förr.
Sydafrika däremot är ett resmål som inte lika många, framförallt barnfamiljer har upptäckt ännu. 
Jag vet inte varför det är så, jag kan bara gå till mig själv och kanske var det osäkerheten som gjorde oss tveksam. Man har ju hört talas om hög brottslighet och detta har nog avskräckt mig i alla fall.
Sedan kan jag väl också erkänna att det har för mig känts som ett resmål man besöker när man är 60+. Detta är ju inte ett charter-resemål heller, men lika lätta att resa runt i som Thailand. Detta resmål passar utmärkt för den som kanske gjort Thailand och söker något mer är bara sola och bada, detta är upplevelsernas mecka. Sydafrika är kanske inte det man tänker på om man söker ett badresemå. Här kan man självklart sola och bada både i hav och pool, dock får man ta sig lite högre upp efter Indiska Oceanen om man önskar lite högre temperatur i havet, men annars finns många trevliga kombinationer att göra på bra avstånd från Sydafrika.
Landet har många fördelar som resemål även för barnfamiljerna! 
Ta bara tidsskillnaden, 1 timmes tidsskillnad under svensk vintertid! Detta är faktisk en stor fördel när man reser med barn. Ingen omställning varken på plats eller veckan efter man kommit hem.
Kranvattnet liksom i Sverige är fullt drickbart, detta är naturligtvis också en mycket stor fördel. Sallad som man gärna undviker i många länder, is, glass osv behöver man inte fundera över.
Klimatet är så klart viktigt, här är det sommar under vårt vinterhalvår och beroende på vart i landet man är så skiftar klimatet. Men önskar man sol och värme så har man hamnat rätt.
Sydafrika är ett mecka för mat & vinälskaren, här serveras mat av mycket hög klass och turistfällorna är få då sydafrikanerna själva är kräsna vad gälller mat och dryck. Servicen är även den av högsta klass.
Aktiviteter finns det gott om, vad sägs om att dyka med vithaj, besöka vingårdar, safari med de 5 stora, titta på pingviner, besöka Goudahoppsudden.
För barnfamiljerna som gärna skulle vilja uppleva safari men inte vill ge malariaprofylax till barnen så erbjuder Eastern Cape på toppklassigt safari med allt från budget till lyxklass i malariafritt område.
För golfresenären är detta ett paradis med förstklassiga banor och mer än halverad green-fee än vad vi är van vid i Sverige.
Här är det i övrigt också billigt att semestra, vad sägs om en trerättersmiddag med vin för ca 100 kr/person.
Förra året beslöt vi oss ändå för att åka hit. Vi hade inga direkta förväntningar på varken resmålet i sig eller standard på mat, hotell osv. 
Man kan säga att det blev kärlek vid först ögonkastet, och förälskelsen håller i sig för nu är vi åter här. Häng gärna med på bloggen och se varför vi föll för detta underbara land i Afrika!
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback