Midsommarfirande i fjällen!

I dag åkte vi hem från midsommarfirande i Lofsdalen. Vi har haft fantastiskt väder hela tiden och till och med temperatur över 20 ° hela tiden. I dag när vi åkte var temperaturen på 26°, och när vi kom hem så var den 15° brrr.
Tre dagar i rad så har jag startat dagen efter frukost med en timmes morgonpromenad i solskenet. Jag hoppas detta kan fortsätta som en bra trend under semestern. Gruset krasar under fötterna och blommorna doftar. Jag stoppar in hörlurar i öronen och lyssnar på Viveca Steens senaste bok och vips har det gått en timme.
Jag vet inte vad det är men det är något alldeles speciellt med svensk sommar. Känner inte ni också så? Är det barndomsminnena som gör sig påmind eller är det bara så att den svenska sommaren är så vacker att den slår i pricip det mesta?? Det är klart att de lyckliga barndomsminnena kommer upp till ytan då dofterna, smakerna och de gröna vackra vyerna breder ut sig och man njuter var minut för att försöka ta in allt det vackra  och lagra det till den långa hösten och vintern. Om sommaren bara kunde vara liiiite längre.
Denna helg har bjudit på gott sällskap, god mat, fiske och till och med årets första dopp (i Sverige).
Det är rätt häftigt att ta en dopp i sjön där snöbeklädda berg huserar i bakgrunden. Det blev dock för mig bara ett par snabbdopp då det var max 15 ° i vattnet. Jag är ju en som egentligen önskar minst 25 °.
På dagens promenad blev jag lite paff av vad jag såg mitt ute i skogen, är det detta som är utedass?!
Lite förundrande dock, då det måste vara lika jobbigt att slänga av den i skogen som att åka till åtevinningen kan man tycka.
En lite mer naturligare varelse stötte jag dock på.
 


 Kommentarer

Fina bilder! Lite underligt med toaletten dock...

Åh vilka härliga sommarsverige-bilder :)

Ha en fin helg

Svar: Ja, visst är det vackert i Sverige om sommaren!(=
Travelmania


Kom ihåg


Trackback