Summa summarum 2015!

Nu har det varit lite dåligt med bloggandet på sistone, då dels min blogg är under upprustning och sedan har det varit mycket annat också.
Framför allt har det varit en hektisk tid på jobbet det sista kvartalet, sedan har vi fått denna lilla kattkille i vår familj som också har fått sin tid(=

Men nu tänkte jag försöka summera reseåret som gott.
2015 började med vår vinterresa i februari som var en kombo med Sydafrika och Mauritius.
De första 7 nätterna spenderades i Sydafrika och fördelades på 3 i Kapstaden, 2 nätter i Stellenbosch och avslutas med 2 nätter på safari utanför Port Elisabeth.
 
I Kapstaden hann vi med både pingvinerna på stranden i Simons Town, Godahoppsudden, shopping i Waterfront, Camps Bay och massor av god mat på riktigt bra restauranger.

Safari hade vi inte varit på förut, och det var en fantastisk upplevelse, vi såg vita lejon, elefanter, apor, giraffer och en massa andra djur. Dock fick vi inte se alla de 5 stora vilket gav mersmak på safari.

Vi bodde på Pumba Bush Lodge, vilket var ett hotell i yttersta toppklass, egen pool där man njuter av de betande djuren samtidigt som man tar ett dopp. Rummen så underbart lyxiga att det är svårt att beskriva utan att själv uppleva.
 
Sedan bytte vi land och åkte till sol och bad på Mauritius, här kan du läsa mer om denna kombinationsresa:
http://travelmania.se/category/sydafrika-mauritius-i-perfekt-symbios.html
Sydafrika gav sådan mersmak att vi redan denna vinter 2016 åker dit igen.

Nästa resa var en weekend i Lofsdalen i mars och sedan påskfirande där också, med skidåkning och skoter i sikte.

I Juni begav jag mig på bloggresa till London i 3 dagar. London var ett oskrivet blad för min del och jag hann med en del trots min korta vistelse. 
Favoriten blev här att strosa utmed kanalerna i "Little Venice" : http://travelmania.se/category/london.html
Även vaktparaden på Buckingham Palace var en upplevelse. 
 
Sommarsemestern började med en resa till Cypern och staden Limassol.
Där bodde vi på chica Hotel Londa. Oh vilket hotell, kvalar lätt in på min topplista för sin snygga inredning, sin goda service och den mycket bra restaurangen Caprice.
 
Efter hemkomsten från Cypern for vi mot västkusten. Där startade vi hos våra goda vänner i Göteborg med krabbor och salt hav.
 
Sedan åkte vi till centrala Göteborg och bodde två nätter på Scandic mitt på Avenyn. Vi passade på att se på fotboll då det var Gothia Cup.
I oktober var det dags för nästa resa som då bar till Spanska solkusten och Torremolinos. Denna resa gjorden med goda arbetskollegor. Vinprovning i mysiga Mijas och golf stod på schemat. Här fick jag njuta av en mycket vacker golfbana på Santana och en härlig runda fullföljdes i gott sällskap.

En weekend i höstiga Stockholm blev en spontanresa i oktober då Stockholm är en favorit hos oss och vi insåg att vi missat huvudstaden detta år.
Vi bodde på Hotell Skeppsholmen som kommer att få fler besök utav oss då det var ett mycket mysigt hotell med underbar frukost.

En skärgårdstur till Vaxholm, shopping och tekniska museet hann vi med i denna vackra stad.
Någon vecka innan det fruktansvärda attentatet besökte vi underbara Paris. Jag blev som många andra förälskad i denna stad och jag vill gärna åka tillbaka. 
 
Montmartre är en härlig stadsdel som jag gärna vill utforska mer. Eiffeltornet är jag nöjd att jag besökte. När vi hade passerat och sett tornet under vår första dag kände jag att det kanske var lite överskattat att gå upp.
Men sonen ville ju naturligtvis vilket jag är tacksam för, för det är ju ett måste om man besöker Paris. Överskattat NEJ, och åter nej.
 
Året avrundas återigen i Lofsdalen. Dåligt med snö denna gång men då får man ta fram skridskor istället för skidorna. Lite åk i backen blev det också.
 

Efter denna summering så får man bara mer sug av att resa!
Vi får se vad 2016 bjuder på i just resväg. Först ut är Sydafrika i februari, vi fick ju som sagt mersmak på detta fantastiska land som har så mycket att erbjuda. Sitter precis och skall boka en vintur i Franschhoek. 
Sedan får vi se vad som bokas under året. Stockholm får besök i April.
Sommarsemestern är faktiskt inte bokat, kom gärna med förslag(=. Capri, Korsika, Provance och vad många resmål det står på listan. 
En resa med kollegorna skall vi försöka få till i september där Zadar står just nu högst på listan.
Till oktober kan det bli Dubai. Ja vi får som sagt se!!

Önskar er alla en God fortsättning på det nya reseåret!!!
 
 Kommentarer

Vilka härliga resor! Det lyxiga rummet på Pumba Bush Lodge blev jag särskilt nyfiken på. Önskar dig ett gott nytt spännande reseår!

Svar: Hej, Anna! Jaa kolla in Pumba, en riktigt trevlig vistelse!!!
Tack detsamma!!
Travelmania

Så mycket härliga resor!!! Önskar er ett fint 2016! Vi kan varmt rekommendera Korsika, favoriten på hela vår Europa-resa. Vi har samlat våra Korsika-tips här: http://www.freedomtravel.se/restips/korsika/

» Marie

Underbara resor och jag gillade verkligen lodgen och poolen i Krügerparken(eller om ni besökte någon av de andra parkerna?)! Så fint med Sydafrika i år igen, mitt favoritland med! Jag önskar dig ett fint 2016!

Svar: Hej Marie!!Ja Sydafrika blev faktiskt en riktig favorit direkt!!
Pumba Lodge ligger i Eastern Cape, vi valde det då detta är ett malariafritt område.
Vill dock gärna även besöka Kruger(=
Önskar dig ett underbart rese-år 2016!!
Travelmania

» Kina

Fantastiska resor att läsa om, själv ska jag till Dublin för första gången i Maj. Ser fram emot mysiga pubar och lite äventyr :)

Svar: Hej Kina!Vad kul med Dublin, där har jag inte varit men det finns på min viljabesökalista(=
Ha en trevlig resa!!
Travelmania


Kom ihåg


Trackback