Pangkor Laut Resort, Malaysia

Ca 3 timmars bilresa från KL till hamnen i Pangkor har hotellet egen in-checkningslounge och egen båt till hotellet.
En båtfärd på ca 15 min tar dig till hotellet som ligger på en egen privat ö.
Här är det en exotisk och lyxig tillvaro som väntar med djungel och smaragdgrönt hav runt hörnet.
Hotellet består av 140 rum, några på styltor i vattnet för de vuxna. De andra villorna består delvis av parhus där  du har antingen nedre eller övre våningen. Dessa är placerade med havsutsikt eller utsikt över trädgården.
Övervåningen kan ha lite problem med fåglar som sitter i träden och äter. Att hamnar då på balkongen både mat och spillning. Se till att få en bra utsikt. Det finns några få rum med inte fullt lika bra utsikt.
Rummen är vackert inredda med mörka träslag, vackra textilier och lyxiga badrum.
Till stranden Emerald Bay som ligger på ena sidan av ön tar du dig med hotellets shuttleservice, fundera inte ens på att gå trots den korta sträckan. Det är kraftigt brant och upp mot 35 grader varmt.
Ett trettiotal solstolar står utsprida i prydlig ordning på stranden, du blir genast serverad handdukar och en ishink fylld med vattenflaskor. Här finns en restaurang och bar, toalett och dusch med ac!!
Som sagt här behöver man inte trängas. Utanför viken ligger ett nät så att maneter inte skall vara ett problem.
Vid den stora och fina infinitypoolen hänger man gärna på eftermiddagarna och läser en bok.
Eller varför inte spela tennis, gå på djungelvandring, yoga, spa, gym, bibliotek, lekrum för de mindre barnen, tonårsrum med dataspel för att nämna några av faciliteterna.
Flertalet restauranger med olika inriktningar finns på anläggningen. Vissa dock med åldersgräns. Lite synd för oss barnfamiljer, det räcker till ändå med restauranger men viss blir man lite begränsad.
Här är anläggningens enda minus enligt mig. Restaurangerna är bra, maten är god, men det svider bra i plånboken. Visst detta är ett lyxhotell på egen privat ö, så det är vad man kan vänta sig.
Det tar udden av det annars så perfekta stället på jorden utan stress och jäkt.
Frukostbuffén har allt. Man får plocka frukter från ett bord som sedan ges till en servitör och han gör färskpressad juice. Varma rätter som omelett, pannkakor, våfflor, asiatiska rätter ja du hittar allt du önskar på denna frukostbuffé.
 Detta är hotellet för dig som önskar koppla bort omvärlden och bara njuta av La dolce vita.
Det passar så väl för smekmånadspar som barnfamiljer. Dock är det väldigt lugnt och stilla, så det är inget för partyprissen.
 
Personlig reflektion:
Plus: stranden, lyxen, lugnet och stillheten och den höga servicenivån.
Minus: Åldersgräns i några restauranger samt den höga prisnivån. För att vara ett så dyrt hotell så uppskattar jag också den bästa utsikten, vilket inte kan utlovas från alla rum.

Transfer: 15 min båt från hamnen
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback