Le Domaine de LÒrangeraie

På den lilla ön La Digue ligger Hotel La Domaine de L´Orangeraie.
Hotellet är sofistikerat och vackert inrett i zen-stil i varma jordnära färger. Här har man använt sig av naturliga material som sten och vackra trädetaljer.
63 villor i 5 olika kategorier finns att välja på och hotellet har 4 stjärnor, vilket för mig är ofattbart då detta är för mig ett av det bästa och lyxigaste hotellet jag bott på någonsin. På bergshöjden ligger villorna elegant och diskret utströsslade mitt ibland frodig grönska. Det är nästan lite djungelkänsla. Till rummen blir du skjutsad i golfbil då det är ganska brant att ta sig upp. Rummen är väldigt rymliga och har en gigantisk terass med sittgrupp och solstolar. Det stora badrummet som ligger utomhus har både dusch och badkar.
Rummen städas 2 ggr/dag och på kvällen görs turndown-service där det tänds ljus och vacker belysning.
Vid ankomst bjuds välkomsdrink och våta handdukar under incheckningen. Sedan skjutsas du till rummet och får en genomgång av hur allt fungerar och av hotellets faciliteter. Här råder ett vackert lugn över hela anläggningen.
Här finns cyklar att hyra, vilket är praktiskt på denna ö. Beställ gärna en picknick-korg dagen innan ni skall på utflykt och ta med på cykelturen. Deras spa har många härliga behandlingar och ligger högt med vacker utsikt.
Hotellet är beläget vid stranden, dock finns det vackraste stränderna på cykelavstånd.
Här ligger man hellre vid den vackra infinitypoolen och bara låter dagarna ha sin gilla gång. Poolbaren har enklare rätter och serverar vid poolen.
Det goda frukostbuffén serveras med vidunderlig utsikt och erbjuder allt att önska inkluderat champagne.
Färskpressad juice, frukter av alla slag, omelett, pannkaka, fil, flingor, vårrullar you name it.
Vågorna skvalpar, luften är ljum och fåglarna kvittrar. Detta är lyx!
På kvällen dukas det för middag, och vacker belysning pryder restaurangen och övriga byggnader.
Passa på att njuta av de vackra solnedgångarna från terassen till rummet och lyssna till rasslandet i träden där de flygande hundarna gör sällskap.

Personlig reflektion:
Ett av de absolut bästa hotell jag bott på, och skulle mer än gärna komma hit igen.
Plus: massor men framförallt den romantiska stämningen.
Minus: finns det något minus??


Transfer 5-10 min Kommentarer

Kom ihåg


Trackback