Mot Dubai!Vi lämnade ett grått och kallt Sverige bakom oss för en semester i Dubai i 8 dagar. Regnet virvlade under de dånande motorerna på flygplanet och vi var redo för sol, bad och ökenliv de närmaste dagarna. Planet lyfte från Arlanda på kvällen och när vi landade på Dubais flygplats var det mitt i natten. När vi klev av planet blev vi lite förvånade av att redan här mötas av en skylt med vårt namn på, för att senare bli överlycklig av att detta tar oss till en "gräddfil" till passkontrollen och sedan till den väntade bilen som skulle ta oss till hotellet. Vi valde att bo ute på "palmen" och hotell Anantara med halvpension.
Dubai har länge funnits med i våra resplaner och äntligen kom vi iväg till ett av emiraten i Förenade Arabemiraten. Dubai är för dig som vill ha sol, fina bad och massor av aktiviteter. Vad sägs om vattenland, åka skridskor, mat i världsklass, åka upp i världens högsta byggnad, ökensafari, eller varför inte spela golf på förmidagen och ta på slalomskidorna på eftermiddagen ja alternativen är oändliga och gillar du att shoppa har du kommit rätt, här finns bl.a världens största galleria.
Vi började med att installera oss i vår lägenhet på Hotel Anantara och tog en tupplur eftersom vi anlände till hotellet kl 05.00 på morgonen lokaltid. Tidsskillnaden Dubai mot Sverige är 2 timmar under vår sommartid, vintertid 3 timmar. Till Dubai är det 6 timmars flygtid vilket gör detta till ett utmärkt resmål under höstlovet. Men naturligtvis kan man resa hit under hela vår vintersäsong. Sommaren i Dubai är väldigt het, det kan bli upp mot 50 grader, men å andra sidan är resorna då väldigt billiga och allt är anpassat efter värmen.
Kommentarer

Kom ihåg


Trackback