Praslin, Seychellerna

 
 
Med ett litet propellerplan som rymmer 12 passagerare tar vi oss på 15 min till ön Praslin från huvudön Mahe i ö-paradiset Seychellerna. Paradis är just vad det är, stränderna är bländande vita, havet precis så turkost som bilderna visar och palmerna vajar för vinden. Praslin liknas ofta för Edens lustgård, och här finns stränder som ständigt återkommer som världens vackraste.
Att göra på Praslin:
Stämningen på ön är avslappnad och här tinas vintertrötta själar snabbt upp av känslan av att vara med i den "Blå lagunen". Självklart är sol och bad en av huvudaktiviteterna på ön, men tröttnar du på det lugna strandlivet finns här en hel del att göra. Nationalparken Vallée de Mai är väl värt ett besök. Här kan man se de fridlysta dubbelnötspalmerna Coco-de-mer, som har blivit en symbol för Seychellerna. Parken finns med på FN:s världsarvslista över områden som måste bevaras. För dig som tycker om att röra på dig finns här gott om natursköna vandringsleder, eller varför inte hyra en cykel, snorkla, åka på djuphavsfiske. Golf spelar du på Lèmuria Golf Course som har mästerskapsstatus. Det sägs att hål 15 är ett av världens vackraste.
Om du inte skall bo på någon mer ö än Praslin är det ett absolut måste att ta någon av de båtar som regelbundet trafikerar de intilliggande öarna. En resa över till La Digue, Mahé, eller någon annan av de närbelägna öarna är en perfekt dagsutflykt.
Stränderna: 
Lyssna till havets brus, palmerna som susar, känn sanden mellan tårna. Praslin är en granitö och karaktäriseras av de puderlena vita stränderna med dramatiska klippblock.
På ön finns många stränder och alla har sin egen charm och olika möjligheter till simmning, snorkling och vattensporter. Anse Lazio and Anse Georgette är två stränder som år efter år befinner sig på Topp-10 över världens bästa stränder. Min personliga favorit är Anse Volbert, som är så vacker att man måste nypa sig i armen. Inte nog med att stränderna är vackra, vattnet är fantastiskt turkostblått och alldeles ljummet, sanden är bländande vit och sval och hit har inte massturismen hittat.
Boende:
***** Constance Lèmuria är ett av öns finaste hotell och ligger direkt på stranden Anse Kerlan.
Hotellet har flera restauranger och gästerna har gratis greenfee på öns vackra golfbana.
**** Paradise Sun ligger ostört på underbara stranden Anse Volbert och har en familjär stämning och stort utbud av aktiviteter.
*** Indian Ocean Lodge är ett fräscht och prisvärt hotell med strandläge på öns västkust.
Så tar du dig hit:
Hit flyger man med reguljärflyg med bl.a Qatar, Emirates, Air France, Condor mfl och det tar ca 13-15 timmar beroende på vart man mellanlandar. Man landar på huvudön Mahe och sedan för att ta sig till Praslin så väljer man antingen inrikesflyg ca 15 min eller så åker man färja till ön som tar ca 1 h, och kostar ungefär hälften.
Det kan dock vara grov sjö, något att tänka på för den åksjuke.

Fakta Praslin:
Invånare: ca 6500
Valuta: Seychelliska Rupee
Språk: Franska, Engelska, Seychellisk Kreol
Tidsskillnad: Svensk sommartid +2 timmar, vintertid +3 timmar
Bäst tid att besöka landet: Året runt, Seychellerna
 
 



Kommentarer

Waow, vackert!

Svar: Ja, Freedomtravel det är så vackert att det inte går att beskriva!
Travelmania


Kom ihåg






Trackback