Att ta sig runt i Paris

Metro & RER

Att ta sig runt i paris är enklast med Metro och RER. Om du landar på CDG el Orly så är det enklaste sättet att ta sig till centrum att ta tåget. RER går från terminal 1,3 och 2. Kolla på kartan vilken station som är närmast och köp biljetter. En biljett kostar enkel resa per vuxen 10 € och barn 7,5€ (2015).
Kom dock ihåg att spara biljetten, när du åker till flygplatsen används den även efter resan för att komma in i terminalen. RER går både ovan och under mark och på lämplig station byter du till METRO om det behövs.
Taxi från flygplatsen kostar ca 50-60 € beroende på vart du skall åka, och tar oftast ca 1 h till centrala Paris pga trafiken. Det går också bussar. Tunnelbanenätet i Paris är väldigt smidigt och väl utbyggd. Metron är utmärkta med skylten M, och syns överallt.  Personligen gillar jag att gå i storstäder, men jag vill också hinna se fmånga platser och får göra en kompromiss. Det går väldigt många linjer och det finns många stationer.  Även är detta sätt att resa inte bara enkelt utan också förhållandevis billigt. En biljett gällande hela staden under 3 dagar kostar ca 20€ (2015). Det går naturligtvis att köpa olika antal dagar eller enkelbiljetter. Karta över nätet sitter lite var stans och ge den några minuter och du förstår logiken. Ibland känns det som väldigt långt på kartan och massor av stationer som skall passeras, men det går fort. Ofta är det inte mer än 30-40 sek mellan stationerna, och tågen går ofta.

 
 Kommentarer
» Marie

Ja, jag håller med om att metron är det absolut bästa sättet att åka runt i stan. Buss är också ett trevligt färdsätt om man rör sig i innerstan.


Kom ihåg


Trackback