Hotel Long Beach Mauritius

Vi anlände till detta hotell ca 21.00 och mycket varmt mottagen av Alvin i receptionen men kall drink och fuktiga handdukar. Han var mycket hjälpsam och tillmötesgående under hela vår vistelse.

Rummet med terass och havsutsikt var rymligt och mycket snyggt och fräscht.
Hela hotellanläggningen är mycket snyggt och modernt designat, vacker trädgård och rent och snyggt överallt.
Ett stort poolområde där det förvånansvärt var gott om solstolar lediga. En jättefin infinitypool för vuxna med mycket skön temperatur på vattnet.
Ett sportcenter med träningspool, golf, klättervägg, pingis m.m hade väldigt trevlig och serviceinriktad personal som hjälpte till med allt.Hotellet har 5 restauranger, en Italiensk, en Kinesisk, en Japansk, en bufférestaurang samt en seefoodrestaurang. Vi provade inte den Japanska då den inte ingick i Ai. Det hade vi nog gjort om det inte var för att det var så otroligt dyrt utanför Ai-programmet. Vår favorit blev den Italienska som hade mycket god mat och bra service. Tides var också bra och helt ok service. Chopstick åt vi bara en gång på då det var väldigt mycket asiatisk mat i övrigt på detta hotell, men Chopstick hade fantastisk mat och mysig miljö. Det var lite svårt att få bord på ala-carté restaurangerna Tides och Sappori, så ett tips om ni gärna vill vara säker på att få bord boka ett par dagar i förväg. Blev lite förvånad att restaurangen bara var halvfull när vi inte fick bord för att det var fullt?? I barerna var servicen väldigt bra, snabba och trevliga bartenders.

Bufférestaurangen var lite av en besvikelse, då det tyvärr var rätt dålig service, mycket folk och känslan var mer utfodring än att gå-på-restaurang-upplevelse. Personalen var stressade att plocka disk och glömde bort gästerna. Serverade inte dryck osv. Upplevelsen blev tyvärr: ät upp så går vi. Vi har tidigare varit på Mauritius och har där varit med om fantastiska bufférestauranger som var precis som en ala-carte restaurang förutom att man tog maten själv. Teman i buffén byttes varje dag. Det var mycket asiatiska teman, gott men lite mer från andra hörn i världen skulle vart önskvärt. Maten var dock mycket god och vällagad. Det finns många aktiviteter att välja på och killarna i Boathouse är väldigt trevliga och hjälpsamma am man önskar testa vattensporter.

Personlig reflektion:
Plus: Slutligen ett mycket trevligt och snyggt designat hotell med bra läge. 
Minus: Har en del att jobba på ang servicenivån. Även bufférestaurangen har en del att hämta vad gäller utbud och bullernivå. Ett 5-stjärnigt hotell som har dresscode, där detta inte alls behövs följas.
Av mig får hotellet 4 stjärnor.

Transfer: ca 1 h från flygplatsen.

 
Kommentarer

Åh mysigt!

» Hanna

Drömmer mig bort när jag ser bilderna på din blogg! Grymt fint!

Svar: Ja visst är det fint!!
Ulrica Glaas

Men va härligt!! Det ser inte särskilt dumt ut det där inte.


Kom ihåg


Trackback