8 a clock at 8 Caffè!

Efter en god natts sömn beger jag mig ut igen på Londons gator.
Jag börjar med en frukost på 8 Caffé som ligger vägg i vägg med hotellet.
Här erbjuds man genom hotellet 15 % rabatt på frukost.
Man väljer på continental frukost eller från ala-carte frukost.
Jag väljer faktiskt en varm vegetarisk paj med fräscha grönsaker, färskpressad juice och en kaffe.
För detta betalar jag 8,71 £
 
Även om detta moment är en riktig "turistgrej" så tycker jag att det är ett ypperligt sätt att börja
ett besök i en stor stad men en "hopp-on-hopp-off" buss. Detta för att se vad man vill se, och även få göra några check i protokollet(=!  Beställ biljetter på nätet för 24 £, eller köp direkt vid bussen för 30 £.
Här får man se många kända platser som; Regents Park, BBC-huset, St Paul`s Cathedral, Trafalgar Square,
Tower Bridge, Elisabeth Tower och mycket mer.

 
Vissa saker måste ändå upplevas från marken. Det är inte bara av ekonomiska skäl jag väljer att promenera mycket. Nej utan jag tycker om att uppleva stora städer till fots, det är då man har möjlighet  att ta sig av från de stora turiststråken och uppleva något annat än bara det kända landmärkena. Visste du förresten att det sägs att om man står max 35 min på Picadilly så kommer du att möta någon du känner eller känner till. Nu provade jag dock inte detta så jag kan själv inte säga om det stämmer.
Ett ställe jag inte ville missa var ju Buckingham Palace. Och vilken tur att jag kom precis inför vaktparaden, vilket var en festlig tillställning. Visst hade många letat sig hit men jag lyckades få en hyfsad plats.

Publiken bjöds på vacker musik och fin parad, men den största showen stod denna poliskonstapel för.
Han domderade, pekade, och skrek ut instruktioner som skänkte stor glädje hos åskådarskaran.
För det fick han en hes röst och rungande applåder!Nu började det dra ihop sig till lunch och en promenad till Hyde Park. I sydvästra hörnet av parken finns rosenträdgården. Här är riktigt njutningsfullt att sitta ned på en bänk och ta en välförtjänt vila för fötterna.
Nu börjar det kurra riktigt i magen och jag letar upp första bästa restaurang, och beställer in en pizza och en pint öl. Riktigt god pizza!! Lunch: 14,15 £


Något jag gillar med London är att strosa runt på gatorna och kika på de vackra husen.
Afternoontea erbjuds på de flesta finare hotell och kostar ganska mycket och kräver oftast att man bokat bord i föreväg. Men denna företeelse är ju ändå en sak jag bara måste göra när jag är här. Det blir en variant, jag hoppar det fina hotellen och går till ett mindre café. Jag tror nog att teet och sconsen är lika goda här. 
Men priset lägre. 6,25 £
Solen tittar fram under eftermiddagen vilket är riktigt välkommet! Jag vandrar mot kanalerna och "Little Venice"
Jag slås av hur vackert det är att gå utmed kanalen, och hur lugnt det är ett stenkast från turiststråken.
Det är likheten med Venedig som gett namn åt denna prunkande oas mitt i London. Här ligger husbåtarna på rad utsmyckade med vackra blommor i färggranna krukor. Little Venice är där Regents Canal och Grand Union Canal möts. Här finner du det riktigt pittoreska London!
Eftermiddagen börjar övergå i kväll, och en snabb sväng upp på hotellrummet för att ladda telefonen och göra sig i ordning för middag.

 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback